Bedrijfsportretten: Een unieke manier om jouw bedrijf in beeld te brengen

Bedrijfsportretten zijn in opmars. Steeds meer zien het belang ervan in en laten bedrijven een bedrijfsportret maken. Maar wat houdt het precies in en waarom is het zo nuttig? In deze tekst gaan we dieper in op het begrip bedrijfsportretten.

Wat is een bedrijfsportret?

Een bedrijfsportret is een reportage die een beeld geeft van jouw bedrijf. Het is een unieke manier om jouw bedrijf in beeld te brengen. Een bedrijfsportret bevat vaak interviews met medewerkers, beelden van het bedrijfsproces en van het kantoor. Bedrijfsportretten kunnen worden ingezet op verschillende marketingkanalen zoals op de website, sociale media en in brochures.

De voordelen van een bedrijfsportret

Het laten maken van een bedrijfsportret heeft verschillende voordelen. Zo kan het bijdragen aan de naamsbekendheid van het bedrijf. Het geeft een kijkje achter de schermen en laat zien wie er werkt en wat er gebeurt. Op deze manier komt het bedrijf dichter bij de klant te staan ​​en wekt het vertrouwen.

Daarnaast kan een bedrijfsportret ook bijdragen aan de werving van nieuw personeel. Potentiële werknemers kunnen op deze manier alvast een kijkje nemen in het bedrijf en zien wie er werkt en wat de bedrijfscultuur is. Een bedrijfsportret kan er dus voor zorgen dat uw bedrijf beter opvalt tussen andere bedrijven.

De perfecte bedrijfsportret fotograaf

Het laten maken van een bedrijfsportret is één, maar het vinden van de perfecte fotograaf is minstens zo belangrijk. Het vinden van de juiste persoon begint bij het bekijken van verschillende portfolio's. Op deze manier krijg je een goed beeld van de stijl van verschillende fotografen.

Bovendien is het belangrijk dat er een klik is tussen de fotograaf en het bedrijf. De fotograaf moet de sfeer en cultuur van het bedrijf vastleggen en daardoor is een goede communicatie tussen beide partijen essentieel.

Kosten van een bedrijfsportret

De kosten van een bedrijfsportret kunnen variëren. Zo hangen de kosten bijvoorbeeld af van de tijd die de fotograaf nodig heeft om het bedrijf te fotograferen, het aantal foto's dat is gemaakt en de tijd voor het selecteren en nabewerken van de foto's.

Gemiddeld liggen de kosten van een bedrijfsportret tussen de €1.000 en €2.500. afhankelijk van de wensen van het bedrijf kunnen deze kosten oplopen.

Tips voor een succesvol bedrijfsportret

Om een ​​succesvol bedrijfsportret te laten maken, hebben we nog een aantal tips voor jou op een samengestelde set:

- Zorg voor een opgeruimde en schone werkplek. Het komt professioneler over op camera en geeft jouw bedrijf een betere uitstraling.

- Verzamel zoveel mogelijk informatie over de fotograaf en zijn of haar en werk. Maak duidelijk wat de doelstellingen zijn van het bedrijfsportret en wat de fotograaf daarvoor nodig heeft.

- Plan van vooraf een draaiboek en een planning. Dit zorgt voor een beknopte shoot en een efficiënt gebruik van de tijd.

- Zorg dat je goed in beeld laat brengen waar jouw bedrijf voor staat en wat je belangrijk vindt. Laat bijvoorbeeld jouw kernwaarden terugkomen in het bedrijfsportret.

- Maak duidelijke afspraken met de fotograaf over het gebruik van de foto's en auteursrechten. Zo komt niemand voor verrassingen te staan.

Conclusie

Een bedrijfsportret kan een waardevolle toevoeging zijn voor jouw bedrijf. Het draagt ​​bij aan de naamsbekendheid en kan helpen bij het werven van nieuw personeel. Daarnaast brengt het een stukje professionaliteit en betrouwbaarheid naar buiten. Het laten maken van een bedrijfsportret vereist een goede voorbereiding en kosten, maar kan op de lange termijn veel verdwijnen. Met de juiste voorbereiding en de perfecte fotograaf kan een bedrijfsportret jouw bedrijf naar een hoger niveau tillen.