Huwelijksdrukwerk: hoe maak je indruk op je gasten?

Je hebt de liefde van je leven gevonden en je bent klaar om samen te gaan trouwen. Er komt nu veel op je af: de jurk, de locatie, het eten… Maar heb je ook al nagedacht over je huwelijksdrukwerk? Het is de eerste indruk die je gasten van je bruiloft krijgen, dus het is belangrijk dat je hier goed over nadenkt. In deze gids vertel ik je alles wat je moet weten over huwelijksdrukwerk.

Bewaar de datums

Save the dates zijn een aankondiging van je trouwdatum. Het is een handig middel om alle betrouwbare mensen op de hoogte te stellen voordat je officiële uitnodigingen verstuurt. U kunt ze per post of per e-mail verzenden, afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur en budget.

Wat moet er op een save the date staan?

Je bewaart de datum moet in elk geval de datum van je bruiloft bevatten, maar het is ook leuk om andere informatie toe te voegen, zoals de locatie van een persoonlijke boodschap. Als je al weet hoe je uitnodiging eruit gaat zien, kun je deze stijl alvast doorvoeren in je save the date.

Uitnodigingen

Als het om je trouwuitnodiging gaat, kun je helemaal losgaan qua ontwerp en stijl. Het is ondergedompeld in het eerste officiële communicatiemiddel dat je verstuurt en je kunt hiermee een echte indruk maken op je gasten.

Wat moet er op een uitnodiging staan?

Natuurlijk moet je trouwdatum en -tijd hier vermeld staan, maar je kunt ook andere informatie toevoegen, zoals de dresscode of de routebeschrijving naar de locatie. Vergeet niet om ook een RSVP-kaartje toe te voegen, zo weet je precies hoeveel gasten er zullen komen.

Hoe kies je het juiste ontwerp?

Het kiezen van een ontwerp kan soms overweldigend zijn, omdat er zoveel keuze is. Maar als je houdt aan je persoonlijke stijl en de stijl van je bruiloft, kan er eigenlijk weinig mis gaan. Kies bijvoorbeeld voor een romantisch ontwerp met pasteltinten en verborgen bloemen, of ga juist voor een stijlvolle zwart-witte variant met een mooi lettertype.

Menukaarten

Eten en drinken zijn vaak de dingen waar gasten het meest naar uitkijken op een bruiloft. Daarom is het leuk om extra aandacht te besteden aan je menukaarten. Het maakt je tafelsetting helemaal af en het zorgt ervoor dat je gasten niet alleen kunnen zien wat er op het menu staat, maar ook nog eens dat het er mooi uitziet.

Wat moet er op een menukaart staan?

Het is belangrijk dat je gasten genoeg informatie geven over het eten dat ze krijgen voorgeschoteld. Vermeld in ieder geval de naam van de gerechten en geef aan of het bijvoorbeeld vegetarisch of glutenvrij is. Ook kun je nog extra informatie toevoegen over de ingrediënten van het eten en drinken.

Hoe kun je het mooi vormgeven?

Je kunt je menukaart vormgeven in de stijl van je trouwuitnodiging. Gebruik bijvoorbeeld dezelfde kleuren en hetzelfde lettertype. Ook kun je werken met afbeeldingen van eten en drinken of juist kiezen voor een minimalistische opmaak waarbij de tekst centraal staat.

Tafelkaarten

Tafelkaarten zijn een handig middel om je gasten te laten weten waar ze kunnen zitten tijdens het diner. Het is een leuke manier om extra sfeer toe te voegen aan je tafelsetting.

Hoe kun je je tafelkaarten vormgeven?

Je kunt ervoor kiezen om de tafelkaarten nuchter te houden, met alleen de namen van je gasten erop. Maar je kunt ook uitpakken en tafelkaarten maken die helemaal passagiers bij de rest van je bruiloft. Denk aan kaarten in de vorm van hartjes, met bloemen erop of juist met een foto van het bruidspaar.

Waar moet je op letten bij het maken van tafelkaarten?

Zorg ervoor dat je de tafelkaarten op tijd maakt, zodat je op de dag van je bruiloft niet in de stress schiet. Geef duidelijk duidelijk aan welke gasten bij elkaar aan tafel zitten, zodat de bediening hier rekening mee kan houden.

Conclusie

Het maken van huwelijksdrukwerk kan soms wat overweldigend zijn, maar het is wel belangrijk om hier de tijd voor te nemen en er een mooi geheel van te maken. Door consistent te zijn in stijl en kleurgebruik, maak je huwelijksdrukwerk een mooie herinnering voor jezelf en je gasten.