Hoewel dit type systeem is een stuk duurder dan de Hitchhiker, veel mensen die een aan te schaffen voor hun huis te vinden dat het een ideale manier om oudere familieleden of vrienden te vervoeren naar de woonkamer.

De lifter heeft een aantal nadelen; de eerste daarvan is dat ze zwaarder en het gewicht van de wagen duurt langer om omhoog of omlaag te verplaatsen. dan de flexibele Lift. The Hitchhiker maakt ook een hard geluid bij het naar boven of naar beneden de trap af en is niet geschikt voor iedereen die lijden aan gehoor- of gezichtsproblemen. Een ander nadeel van de Hitchhiker is dat veel mensen hebben gevonden dat als de batterij leeg is het systeem onbetrouwbaar en kon stoppen met werken volledig.

Het andere type traplift die beschikbaar is is het vaste stoellift, die iets verschilt van de lifter doordat ze geen wielen. Deze trapliften worden gebruikt om mensen te bewegen naar boven of beneden de trap als ze al op en neer de trap af en kunnen niet elders in het huis worden verplaatst. Bij de aanschaf van een traplift zijn er twee soorten systemen om uit te kiezen; een is de gemotoriseerde en één is niet-gemotoriseerd systeem. Het gemotoriseerde systeem vereist dat iemand rijdt achter de traplift terwijl deze in beweging is en wordt geregeld door een knop of een druk op de knop; dit zijn een beetje duurder dan de niet-gemotoriseerde systeem.

Er zijn ook enkele traplift systemen beschikbaar die aan de buitenkant van de trap zijn aangebracht. Deze trapliften zijn bekend als vaste dak gemonteerde traplift. Deze trapliften zijn zeer vergelijkbaar met de lifter in dat ze zijn bevestigd aan de top van de trap en laat de gebruiker toe om op en neer de trap te verplaatsen zonder gebruik te maken van de top van de trap zelf. Deze traplift systemen kan worden gecontroleerd door ofwel een knop of een druk op de knop, hoewel de gemotoriseerde systemen hebben een aantal extra functies waarmee de gebruiker om in een stilstaande positie als ze niet met behulp van de lift. Sommige van de beste vaste dak gemonteerde traplift gebruiken een afstandsbediening worden bestuurd door een joystick.

Hoewel traplift systemen zijn beschikbaar voor bijna elke eigenschap past, is het altijd het beste om de wethouder te spreken voordat je een nieuwe kopen; zullen zij in staat om advies te geven over het al dan niet het type van de traplift is passend in uw huis. Als u de aankoop van een traplift voor uw huis of bedrijf, is het een goed idee om contact op met een advocaat die gespecialiseerd is in dit gebied, zodat zij u kunnen adviseren over de aard van de traplift dat is het beste geschikt is voor uw behoeften. Evenals het helpen u nodig heeft om een ​​traplift te kopen voor het huis, kunt u ook wilt kopen van een voor uw bedrijfsruimte te overwegen; de kosten van een traplift kan vaak onbetaalbaar. Het laatste wat je wilt is om te betalen voor een en vinden dat het te duur voor u om te gebruiken!

.