Verticale Applicaties

Wat is een verticale toepassing?

Een verticale applicatie is gewoon elke softwareapplicatie die zich richt op een specifiek bedrijfsproces met een klein aantal gebruikers en specifieke functies binnen een organisatie. Enkele voorbeelden van verticale toepassingen zijn Customer Relationship Management (CRM), Enterprise Resource Planning (ERP) en projectbeheer. Sommige verticale software kan meerdere gebruikers hebben, terwijl sommige verticale software slechts één gebruiker ondersteunt. In termen van het aantal gebruikers dat een applicatie heeft, wordt het over het algemeen beschouwd als een verticaal softwareprogramma wanneer het een groot aantal gebruikers kan ondersteunen, meestal meer dan honderd. Voor sommige softwareprogramma's is echter slechts één gebruiker nodig.

De meest voorkomende vorm van verticale softwareapplicaties voor een bedrijf is ERP. ERP helpt een organisatie bedrijfsprocessen te stroomlijnen, waardoor de efficiëntie toeneemt, de kosten worden verlaagd en de klanttevredenheid en loyaliteit worden verhoogd.

Een softwaretoepassing die veel wordt gebruikt in de zakenwereld is CRM-software. Het doel van CRM-software is om kosten te verlagen door processen te automatiseren, waardoor gebruikers zich kunnen concentreren op andere belangrijke aspecten van het bedrijf. Met CRM-software kunnen gebruikers klanten, contacten en verkopen beheren. Met deze software kunnen organisaties ook gebruik maken van sociale media en internet.

Een ander type software dat vaak in een zakelijke omgeving wordt gebruikt, is de bedrijfssoftware.