Phishing Campagne Cybercriminelen

Het gevaar van cybercriminelen die phishing proberen te gebruiken

Als u een website heeft, is het belangrijk dat u leert hoe u kunt voorkomen dat er een phishing-campagne op uw website plaatsvindt. Veel eigenaren van websites zijn zich er niet van bewust dat deze campagne al sinds begin 2020 plaatsvindt en zijn zich pas sinds kort bewust van wat ze moeten doen als reactie op de dreiging. De meeste bedrijven zijn zich er niet eens van bewust dat zoiets bestaat, laat staan ​​hoe ze het kunnen stoppen.

Phishing is wanneer cybercriminelen uw website targeten met e-mails die afkomstig lijken te zijn van een vertrouwde bron, zoals uw bank of een creditcardmaatschappij. Zodra ze op uw website zijn, gebruiken ze gestolen informatie zoals uw gebruikersnaam en wachtwoorden om toegang te krijgen tot andere websites.

Het doel van phishing is om uw website aantrekkelijker te maken dan het in werkelijkheid is, om te proberen u te laten klikken op links die naar kwaadwillende websites leiden. Deze links kunnen uiterst gevaarlijk zijn voor uw persoonlijke veiligheid als u niet de nodige voorzorgsmaatregelen neemt.

De beste manier om deze phishing-campagne te stoppen, is te weten wie er achter de aanvallen zit en vervolgens de nodige stappen te ondernemen om de accounthouder van uw website te verwijderen. Dit voorkomt dat de aanval plaatsvindt en geeft u de tijd om zelf onderzoek te doen om de accounthouder te verwijderen.