Aanwezigheidsmelder

Gebruik van de aanwezigheidsmelder

Een aanwezigheidsmelder is een zeer nuttige uitvinding, die vaak in onderzoeksfaciliteiten wordt gebruikt om de aanwezigheid van gevaarlijke stoffen in gebouwen op te sporen. Deze detectie-inrichting werkt door het detecteren van het contact tussen twee geleiders wanneer twee elektrische componenten (genaamd "interlock" elektrische terminologie) in dichte nabijheid van elkaar.

De vergrendeling wordt gebruikt voor het koppelen van een paar circuitgeleiders een circuit dat stroom die daartussen is gevormd. Elke interferentie met de stroom creëert een elektrisch signaal dat wordt opgepikt door de aanwezigheidsmelder.

Aangezien de aanwezigheid detector gevoelig voor veranderingen in stroom, is het noodzakelijk om te bepalen wanneer twee elektrische componenten in contact, zelfs als ze niet in keten of net aanligt. Een goed voorbeeld is het relais dat de elektrische stroom relais in huis.

Dit is een zeer eenvoudige en goedkope inrichting die werd gebruikt in de inwendige schakeling van het huis. Omdat het een relais genereert ook een zeer duidelijke elektrisch signaal wanneer een van de vergrendeling contacten geraakt door een andere elektrische component.

Zodra er een dergelijk contact, de detectie-inrichting begint een elektrisch signaal. Het signaal kan de aanwezigheid van een elektrisch onderdeel, een spanning, of zelfs een combinatie van beide zijn. Bij een reeks contacten, zal het een speciale elektrisch signaal te genereren wanneer meer dan één van hen in contact komt.