Een stroomonderbreker wordt een schakeling uit te schakelen wanneer een abnormale situatie detecteert zoals een kortsluiting. Een van de voorkomende vormen van deze apparaten is de spanning gecontroleerde breaker. Deze wordt gebruikt om te controleren en reguleren de stroom in circuits op basis van de spanning.

Een zekering wordt gebruikt om eventuele schade die kan ontstaan ​​door een kortsluiting of een golf van kracht die een universele dienst doel kan veroorzaken te verhinderen. Deze typen apparaten zijn aangesloten op de printplaat en bemiddelen tussen het circuit en de zekering. Als de zekering er niet in slaagt te functioneren, zal het circuit stoppen met werken.

Enkele andere soorten schakelaars omvatten veiligheidsschakelaars, die worden gebruikt voor het regelen van de elektronische apparatuur wordt geleverd. Vergrendelschakelaars zijn verkrijgbaar in drie basismodellen - standaard, gelijkstroom en wisselstroom. Er zijn ook plug-in interlock schakelaars.

Instrumentenpaneel schakelaars worden gebruikt om controle-instrumenten die niet zijn aangesloten op een elektrisch circuit. Instrumentenpaneel switches zijn verkrijgbaar in twee basistypen - de digitale en de traditionele vormen.

In sommige gevallen is de schakelaar te bedienen gebruikt een draadloos apparaat is een combinatie van schakelaar en radiozender. Deze inrichting wordt genoemd een radio zender en zendt signalen naar de schakelaars die de radioapparatuur bedienen.

.